Kend de forskellige biltyper
Biler på vejen

Kend din bil

Der er en del forskellige karrosserityper som du kan vælge imellem når du skal købe ny bil. Typen fortæller noget om hvordan bilen er opbygget, hvilket også kan afspejle hvilket formål bilen passer bedst til. Ser du efter en bil og er i tvivl om hvilken type du skal vælge og om du skal se på nye eller brugte biler, så læs med og bliv guidet igennem typerne.

Læs mere

Brugte eller ny bil?

Der kan være fordele og ulemper ved henholdsvis nye og brugte biler. Oftest er nye biler dyrere end brugte, men det kan godt være økonomisk fordelagtigt at købe en type bil fra ny og en anden type brugt, da nogle modeller er bedre til at holde værdien når der skal sælges brugt bil. Ser du fx. efter en MPV eller en SUV kan du spare mange penge på at købe en brugt, da de falder hurtigt i værdi og du kan spare mange penge hvis du køber bilen når den er ét år gammel. Ser man på små minibiler og mikrobiler, så kan det være bedst økonomisk hvis man køber bilerne fra ny. De er billigere og har ikke lige så mange driftsomkostninger som de store biler har. Tag på opdagelse hos de mange brugtvognsforhandlere i Silkeborg og se det store udvalg af brugte biler i Silkeborg.

Læs mere
Brugt bil

Hvad er en MPV?

En MPV er en bil med god plads både til passagerer og til bagage. En MPV kan rumme op til 7 passagerer og er dermed perfekt for den lille familie. Man skal være opmærksom på, at bruge man alle pladser til 7 personer, så går man på kompromis med bagagepladsen. Og har man til gengæld brug for meget bageplades kan man ikke have 7 personer med i bilen på en gang. Det skyldes at de 2 ekstra sæder er placeret i bagagerummet.
Bil transperant

Hvad er en SUV?

SUV’en kan minde lidt om MPV’en, men der er et par forskelle. Bl.a. er der oftest kun plads til 5 personer i en SUV, men til gengæld har SUV’en flere kræfter og kan bruges i forskelligt terræn. SUV’en er blevet en populær biltype blandt de større bilproducenter som Audi og BMW. Den er perfekt for familien der skal på camping, da der er stor kraft til at trække campingvognen efter bilen. SUV’en er elsket af børnefamilier af den årsag, men også på grund af modellens højde. Bilens højde gør det lettere at komme ind og ud af bilen og det er derfor let for børnefamilier med børn i autostole, barnevogne mm.

En Minibil vs. Mikrobil

Minibiler og mikrobiler minder meget om hinanden. Den eneste markante forskel er størrelsen. Modellerne er perfekte som bybiler til dig der skal transporteres til og fra arbejde. Disse typer af biler er ikke egnet til børnefamilier med mere end ét barn, og det skyldes pladsen. Der er ikke meget plads inde i bilen, men til gengæld er størrelsen på bilen en fordel når man skal kører rundt i byen. Den er lettere at parkere og man kan lettere køre de steder hvor pladsen er begrænset.

højskole i udlandet
Sildebensparket - Urban Hald
Erhvervsleasing af firmabiler
Nordic Expat Shop - Danish and Swedish foods
måtte til entre