En SUV af høj klasse

En SUV kaldes også for ”Sport utility vehicle”. Det er en praktisk bil som er både sporty og har stor kraft – Dette er Mercedes G-Klasse, et godt eksempel på. Forskellen på en SUV og den velkendte stationcar er, at en stationcar er mere aflang i designet og har et stort bagagerum med meget plads. En SUV er bredere og højere end en stationcar, og det gør især SUV’en god som cross-over i besværligt terræn. Bilens størrelse gør, at der er god plads til en god motor. En SUV er mere kraftfuld end almindelige biler og er et godt valg hvis man er på udkig efter en bil der har masser af power og god plads.

 

 

En SUV bygget op over 2 generationer

SUVI 2013 kom Dacia til Danmark med 3 bilmodeller og den ene af disse var den velkendte Dacia Duster. Dacia henter inspiration fra Renault som er deres moderselskab og er man en god kender af biler og deres design, vil man kunne se, at en Dacia indeholder mange af de samme elementer som en Renault. En Dacia Duster er en bil der er udviklet over 2 generationer og den oprindelige blev udviklet i perioden fra 2013 til 2018.

 

Da Dusteren blev udviklet fik vi en bil med masser af plads og en bil der er bygget med god robusthed. En stor bil med fornuftigt forbrug af brændstof til en god pris. Skal du købe en Duster fra første generation ligger priserne fra omkring 150.000 kr. til 250.000 kr. Men leder du efter en brugt Dacia kan du være heldig at spare over 20.000 kr. på en bil der ikke er meget ældre end 1 år.

 

Den anden generation af Dusteren som blev udviklet i 2018, indeholder alt det gode som den tidligere generation også indeholdt, men med yderligere forbedringer. Især bilens kabine har fået en del forbedringer og kvaliteten er nu helt i top. Du får en fantastisk bil med masser af muligheder, men til en meget fornuftig pris.

 

En ret vigtig ulempe man dog finder ved en Dacia Duster er, at sikkerheden ikke er i top. Sikkerheden får kun 3 stjerner og lever derfor ikke op til det samme som andre biler i samme klasse. Bilen kan også være lidt støjende når man kører i den, og det kan komme fra den lidt sløve motor. På baggrund af ulemperne får bilen dog gode anmeldelser i forskellige tests og det er en rigtig god pris til prisen.

 

 

Andre SUV’ere på markedet

Rød SUVDer findes mange SUV’ere på markedet og konkurrencen er stor. Konkurrenterne er bl.a. biler som Hyundai Kona, Seat Arona, Citroën C3, Mercedes GLE, mfl.. De fleste SUV’ere ligner hinanden meget og priserne ligger i et fornuftigt niveau. Så du skal finde en SUV der lever op til dine krav inden for bl.a.: Diesel vs. Benzin, design udvendig og indvendig, priser og hestekræfter. Lige som med en Duster, så er der også store fordele ift. prisen hvis du køber en brugt bil. Find et par gode modeller og tag ud og prøv dem, det er den bedste måde at finde din drømmebil. Som noget nyt er der også begyndt at komme mange SUV elbiler på markedet da efterspørgslen på grønnere og mere miljøvenlige biler stiger. Her kan man nævne en Ford Kuga Hybrid som eksempel da det er en meget alsidig bil som nu også fås i en mere miljøvenlig udgave.