Elbiler er fremtiden

Elbiler er fremtiden

Hybridbiler, plugin-hybridbiler eller elbiler. Der er kommet mange forskellige biler som alle at en ting tilfældes – de kan køre på el.

 

En elbil er speciel fordi den udelukkende køre på strøm. Den har et batteri som man kan lade op via et ladekabel (faktisk på samme måde som ens mobiltelefon eller andet elektronik). Derudover er det så strømmen der leverer den energi der gør at elbilen kan køre. Ved en elbil, og en plugin-hybrid, bliver der regenereret strøm som lader batteriet op når man enten slipper speederen eller træder på bremsen.

 

Når du overvejer at købe en elbil, så er der et par områder som du skal tænker over inden.

  • Kørselsmønster: Du skal overveje hvordan dit kørselsmønster er. Køre du mere inde i byen, på motorvej eller landeveje? Så kan det have en indvirkning på hvilken bil du bør vælge.
  • Rækkevidde: Hvor langt har du behov for at kunne køre på en opladning? Er det mest korte ture du er på kan det være en plugin-hybrid er mere noget for dig.
  • Opladninger: Derudover er det godt at have i mente hvor lang tid det tager at lade bilen op og hvor du har mulighed for at lade bilen. Skal du køre meget på motorvej eller mange lange strækninger, så er dette en vigtig del at have med i overvejelserne.

Det er vigtigt at finde den biltype der passer bedst til dit forbrug så du får det bedste ud af bilen. Elbilens rækkevidde afhænger af batteriets størrelse – jo flere kWh batteriet kan indeholde, jo længere kan bilen køre på en opladning. De ting der kan påvirke rækkevidden som bilen kan køre på en fuld opladning, er bl.a. kørselsmønster og kørestil, accelerationer og vejrforhold. Måske ønsker du dig en elbil, men måske er en hybrid mere noget for dig ift. din kørestil og kørselsbehov.

 

Mange producenter laver elbiler

Flere og flere bilproducenter er med på den miljøbevidste bølge og laver effektive elbiler eller hybridbiler. Mercedes er en af disse og de har lavet en række elbiler som taler for sig selv. En af disse modeller er Mercedes EQC. Det er en bil med den nyeste teknologi og den har en rækkevidde på omkring 400 km på en fuld opladning. Og ser man på opladningshastigheden så er denne også helt i top og kan tage 40 minutter for en fuld opladning.

 

Alternativ til elbiler

Ønsker man ikke at have en bil der kører 100% på strøm, så kan man vælge at købe en hybrid eller plugin-hybrid. Der der gør disse biler anderledes er, at de også køre på benzin. Hybridbiler (og plugin-hybridbiler har både et opladeligt batteri og en brændstofmotor. Ønsker man en helt klassisk benzin eller dieselbil, men stadig er vil med Mercedes, så kan man vælge en ny eller brugt Mercedes A180 som kan levere en køreglæde på niveau med Mercedes EQC.