Den perfekte bybil

Mikrobiler er de perfekte bybiler. Især hvis du bor og arbejder i byen, og bare skal bruge en bil til at komme til og fra arbejde eller bare til at komme let rundt. Mikrobilerne er, lige nu, en af de bilstørrelser der er mest populær i Danmark. Det er biler der ikke fylder ret meget, kører langt på literen og har en god brændstoføkonomi. Ud over det er de også billige at købe fra ny, men man kan spare mange penge ved at købe en mikrobil brugt. Mikrobiler er også blevet populære at lease, da forbruget ofte hænger godt sammen med de kilometer begrænsninger der indgår af en leasing aftale. Blandt de større bilmærker finder du VW, Audi og Mercedes leasing.

 

Mikrobilens fordele

BilerEn mikrobil er den perfekte bybil. Bilerne behøver ikke meget plads og det er let at parkere rundt på byens små pladser. Den er yderst let at styre rundt i byens små gader og kan let være hvor andre større biler ikke kan. Mikrobilerne er ofte designet med et skarpt og topmoderne design som gør de små biler sporty og elegante på samme tid. Bilerne er yderst økonomisk fordelagtige. De er billige at købe og køre langt på literen. Ofte kan du køre op til 30 km/l og de har en gennemsnitlig topfart på ca. 150 km/t.

 

Mikrobilens ulemper

En åbenlys ulempe ved en mikrobil er, at pladsen er begrænset. Det betyder at bilen ikke er velegnet børnefamilier. En mikrobil er kun omkring 3,5 m lang så der er ikke plads til meget andet end 1-2 personer og lidt bagage. Har du brug for plads til børn, barnevogn eller hyppige ture i IKEA, så er en mikrobil ikke noget for dig. Når man tænker på en lille bil, tænker man ikke at sikkerheden er helt i top. Men over de seneste år, er sikkerheden blevet meget bedre, men dog ikke det bedste på markedet. En sidste ulempe at nævne er, at en mikrobil ikke er god på motorvejen, da den ikke er designet til dette. Jo hurtigere du kører i en mikrobil jo mere larmer den, og den vil larme meget når du kører en tur på motorvejen. Man kan dog reducere larmen med støddæmpning.

 

Derfor skal du vælge en mikrobil

Her får du en liste over hvorfor du skal vælge en mikrobil.

  • Du bor i byen og har brug for at komme lettere rundt
  • Du ønsker en god lille bil til en billig pris
  • Du kører ikke langt, men små korte ture
  • Du har ikke behov for ret meget plads i bilen
  • Du kører ikke meget på motorvej
  • Du ønsker en bil med minimale driftsomkostninger
  • Du ønsker en mikrobil som sekundærbil

 

Der er flere muligheder for at vælge en god mikrobil. Du kan bl.a. vælge imellem: Renault Clio, Toyota Aygo, Peugeot 108, PIA Picanto og det er blot et lille udvalg. Ønsker du mere komfort, kan en Mercedes A-Klasse været et oplagt valg. Besøg en bilforhandler i Silkeborg og se deres udvalg og prøvekør et par biler, så er valget af ny, eller brugt, bil meget lettere.